Saturday, November 27, 2010

Magical words of mine

Bismillahirrahmanirrahim...
Fuuh fuuuuuhhhh..
Dah berhabukz rupenya blog nie..
Al-maklumla cuti-cuti Malaysia katakan..

Tajuk kali nie macam menarik kan??
(Cakapla ye.. :D)

Saje nak share bbrp perkataan yg kite buleh gunakan setiap hari,
yang mana bila digune magical word ni..
It gives some miracle you know..
Owh, you may not know..hargh3...

First word..
Jeng3x!!!

1) Bismillahirrahmanirrahim

- magical word yang nie kite gune before melakukan ape2 pekerjaan..
   xkirelah makan, tidur, belajar, jalan, create blog, etc2..
   even sebelum nak gunekan toner muke...huhu ;)
- bile magical word nie digunakan, it will give you some confidence,
   yet some security, and also pahala tuh! kerja pun macam smooth je nanti --> 
   miracles (kalo sblm tepek toner baca BISMILLAH, insyaALLAH wajah akan lebih berseri2 spt raja sehari..hihi)
- perkataan ini juge menunjukkan kebergantungan seorang hamba kepada KHALIQnye = tawakkal..
- silelah gune perkataan ini ye..dan sebar2kan..nt dapatla chain of deeds..best2


video

2) Alhamdulillah

- yang ni pulak gunakan lepas melakukan ape2 pekerjaan..
   boleh juge digunakan apabile mendapat rezeki yang disangka2 atau xdisangka2..
- miracles yang boleh dikorek ialah, selain menjadikan kita hamba yang bersyukur yakni hamba yang tidak KUFUR, this word also give you some protection dari tachycardia (degupan jantung super pantas) yang melampau setelah mendapat nikmat yang meng'excited'kan..haha
- word ni juge dapat melahirkan satisfaction lepas melakukan sesuatu pekerjaan, walaupon kerja tu xsemenggah mana (ganas juge daku ini..)

Dua cukupla kan..
Buat dulu sampai jadi rutin..
Lepas tu kite menuntut lagi eh..
Jampi serapah ni mana buleh share byk2..nt lupe..

Sekian,
jumpe lagi dalam blog seterusnya...
hehe



Monday, November 8, 2010

ooo ALLAH, please guide me..

Huhuhu...
Walaupon busy dgn exam...
degil gak nak update..

Watch this..
To many messages you can get..
To many things you can learn..

It really will make you shedding tears...
Run into well..huhu

http://www.youtube.com/watch?v=Tpd-Ek1-RRc&feature=related